Relevante indikationer

I vores smerteklinikker har læger bred erfaring i at behandle kroniske smertepatienter. Det er ikke altid at selve smerten reduceres, men vi oplever at langt de fleste patienter opnår bedre søvn, appetit, mm., der medvirker til bedre livskvalitet.

Vores tilknyttede læger behandler med genanvendt medicin i forbindelse med understøttende kræftbehandling samt medicinsk cannabis til behandling af flere kroniske sygdomme. Læs om relevante indikationer for behandling i en af vores smerteklinikker nedenfor:

Behandling med medicinsk cannabis

Medicinsk cannabis er en mulighed for patienter med kroniske lidelser, som oplever manglende effekt eller dårlig tolerance over for konventionel medicin1. Din tilstand betragtes som kronisk, hvis symptomerne har varet i mere end tre måneder.

Medicinsk cannabis anvendes ofte som et supplement til din nuværende medicin. Nogle patienter kan være i stand til at reducere doseringen af, eller med tiden ophøre med, nogle af deres andre behandlinger2.

I tusindvis af år har cannabis været anvendt til beroligende, smertestillende og appetitstimulerende virkninger. 

For blot et århundrede siden var cannabis et lægemiddel, der blev ordineret af læger3,4. Nu genopdager vi ved hjælp af den moderne videnskab cannabis som medicin, og det er muligt at få medicinsk cannabis på recept i Danmark. Kliniske undersøgelser og dataindsamling er i gang og supplerer det, vi ved om relevante indikationer.

Nedenfor finder du en liste over godkendte tilstande, hvor medicinsk cannabis i øjeblikket anvendes af patienter, der søger lindring og forbedret livskvalitet. Godkendte tilstande fra sundhedsstyrelsen er1:

Medicinsk cannabis er en mulighed for patienter med kroniske lidelser, som oplever manglende effekt eller dårlig tolerance over for konventionel medicin. Din tilstand betragtes som kronisk, hvis symptomerne har varet i mere end tre måneder.

Indikationer lægerne blandt andet behandler med medicinsk cannabis i vores tilknyttede klinikker.

Hvis din sygdom ikke er med på listen, skal du ikke være bekymret. Vi kan måske stadig hjælpe dig. De læger, der samarbejder med Canify Clinics, vil vurdere din patienthistorik og vejlede dig til de bedste behandlingsmuligheder.

 

Vær opmærksom på at ved behandling af medicinsk cannabis vil lægen vurdere den enkelte patients trafikfarlighed, herunder behovet for et (eventuelt tidsbegrænset på 2-4 uger) kørselsforbud. Læs mere på siden FAQ.

Vi behandler ikke patienter, der er gravide eller ammer, og vi behandler ikke børn og unge med medicinsk cannabis.

 

 

Understøttende kræftbehandling med genanvendt medicin (COC)

Repurposed drugs (genanvendt medicin) er anerkendte lægemidler, der bliver brugt til at behandle andre sygdomme eller tilstande end de oprindeligt var beregnet til. Et eksempel er acetylsalicylsyre, der oprindeligt var udviklet til at smertestille, men senere hen også bruges som blodfortyndende medicin5.

Behandlingen af kræft med genanvendt medicin er ikke en mirakelbehandling, men kan være et supplement til eksisterende kræftbehandlinger, der tilbydes på sygehusene6. Vores samarbejdende læger kan ikke garantere hverken helbredelse, forlænget levetid eller reduktion af canceren. Men arbejder endnu bredere i at bekæmpe vækst og udvikling af canceren, sideløbende med konventionel behandling.

Læs mere om understøttende kræftbehandling her.

Referencer

1. Sundhedsministeriet. Vejledning om lægers behandling af patienter med medicinsk cannabis omfattet af forsøgsordningen. Retsinformation (2018).

2. Sihota, A. et al. Consensus-based recommendations for titrating cannabinoids and tapering opioids for chronic pain control. International Journal of Clinical Practice (2020).

3. Pisanti, S. & Bifulco, M. Medical Cannabis: A plurimillennial history of an evergreen. Journal of Cellular Physiology vol. 234 8342–8351 (2019).

4. Zuardi, A. W. History of cannabis as a medicine: A review. Revista Brasileira de Psiquiatria vol. 28 153–157 (2006).

5. Montinari, Maria Rosa et al. The first 3500 years of aspirin history from its roots – A concise summary. Vascular pharmacology 113 (2019).

6. Mokhtari, Reza Bayat, et al. Combination therapy in combating cancer. Oncotarget, 8.23 (2017).


Fællesskab

Vi er et fællesskab af patienter, sundhedspersonale med flere, der er dedikeret til konstant at opbygge, bruge og dele viden om smertebehandling. Vil du være en del af fælleskabet på de sociale medier? Følg os via nedenstående link:
Ønsker du at læse mere om muligheder for behandling af kroniske smerter i vores klinik i Aalborg, kan du finde mere relevant information på siden Cannabisbehandling samt på siden Kræftbehandling
 
Sidder du inde med spørgsmål, du ikke kan finde svar på, kan du altid kontakte vores klinikpersonale, der vil hjælpe dig så vidt muligt med at afklare dine spørgsmål.